Начин на приготвяне
Първо включете фурната на 200 градуса.
Пригответе си форма с падащо дъно и диаметър 22 см (или 26) и я застелете с хартия за печене. Напръскайте леко със спрея за готвене.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците със сол и добавете към тях половината от захарта и половината лимонов сок. Белтъците трябва да се втвърдят добре.
Жълтъците разбийте с останалата захар.
На ниска степен на миксера разбийте крема сиренето с останалия лимонов сок и ванилията.
Прибавете яйцата към сместа с крема сирене. Добавете внимателно малините и сипете в приготвената форма.
Печете чийзкейка 10 минути. След това намалете градусите на 150 и печете още около 40 минути.
Изключете фурната и оставете чийзкейка да се охлади за 1 час.
За топинга смесете захарта с малко ванилия и заквасената сметана. Разстелете върху готовия чийзкейк.
Празничният чийзкейк с малини е готов.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за малинов чийзкейк, бърз чийзкейк без печене или нашия шоколадов чийзкейк.