Начин на приготвяне
Смелете на фино брашно бисквитите и ги прехвърлете в купа. Добавете към тях разтопеното масло и разбъркайте много добре.
Сипете сместа във форма за торта с диаметър 24 см. Притиснете добре, за да се получи бисквитен блат.
Загрейте фурната на 180 градуса и го изпечете за 10-тина минути.
Загрейте течната сметана до точката на кипне и разтопете в нея шоколада, като бъркате постоянно.
Разбийте с миксер крема сиренето и захарта. Добавете яйцата - едно по едно, като след всяко разбивате старателно. Накрая добавете постепенно течния шоколад и отново разбийте с миксер.
Сипете сместа върху охладения блат.
Разпределете отгоре 100 грама от малините и ги притиснете леко, за да потънат.
Върнете чийзкейка в загрятата на 180 градуса фурна, намалете градусите на 160 и печете около 90 минути.
Охладете чийзкейка (без да го вадите от формата) и го приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден го извадете от формата.
Загрейте сметаната и разтворете вътре шоколада. Накрая добавете шоколада. Залейте чийзкейка, оставете да престои няколко часа и гарнирайте финално с малини.
Печеният чийзкейк с малини и шоколад е готов.
Опитай и другите ни предложения за вкусен шоколадов чийзкейк или този печен чийзкейк.