Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите до фини трохи или ги пасирайте. Прибавете към тях разтопеното масло и канелата, разбъркайте хубаво.
Полученото ронливо тесто разстелете във форма с падащо дъно (предварително намазнена).
Притиснете добре, зда се оформи блат, а по ръба на формата оформете нещо като лек борд.
Сложете във фризера за 10-тина минути.
Междувременно разбийте с миксер яйцата и крема сиренето. Добавете сметаната и захарта, като не спирате да разбивате.
Сипете млечния крем върху блата.
Загрейте фурната на 180 градуса (без вентилатор) и изпечете чийзкейка до готовност - около половин час.
Когато се образува приятна кафява коричка, чийзкейкът е готов. Оставете го изстине в изключената фурна.
За соса смесете всички продукти (отделете няколко малини за украса) и сложете на огъня да завирят. Бъркайте и гответе докато се образува нещо като сладко. Може да прецедите топинга през цедка. Оставете да престои 15 минути и залейте напълно охладения чийзкейк.
Приберете сладкиша в хладилник за една нощ, а на следващия ден го украсете с пръчици канела, малини, шоколад или каквото обичате.
Печеният чийзкейк с шоколад и малинов сос е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за малинов чийзкейк, вкусен чийзкейк със сладко или нашия чийзкейк без печене.