Начин на приготвяне
Първо натрошете бисквитите на фини трохи и ги смесете с разтопеното и леко охладено масло.
Раззстелете на дъното на подходяща форма и притиснете, за да се оформи блат. Приберете във фризера, за да стегне.
Накиснете желатина в студената вода.
Разбийте сметаната и я смесете с бейлиса и крема сиренето.
В тенджерка начупете шоколада и прибавете останалите 100 мл сметана. Разтопете на умерен огън, като не спирате да бъркате. Добавете втечнения шоколад към сметановия крем.
Разтопете желатина на водна баня и го сипете в крема. Разбъркайте добре.
Извадете тавата с блата от фризера и сипете отгоре крема. Приберете отново във фризера.
За глазурата начупете шоколада в тенджерка, добавете сметаната и разтопете.
Извадете чийзкейка и го залейте с шоколадовата глазура. Приберете в хладилник.
Шоколадовия сос също се приготвя, като се разтопява млечния шоколад в течната сметана. Налейте го в пош.
В средата на чийзкейка наредете малините, отгоре полейте със соса и декорирайте със свежа мента.
Шоколадово-малиновият чийзкейк със сметана е готов.
Ако и ти като нас обожаваш чийзкейка, опитай обезателно и другите ни предложения за чийзкейк без печене, вкусен чийзкейк с маскарпоне или нашия боровинков чийзкейк.