Начин на приготвяне
Начукайте бисквитите до получаване на фини трохи и ги смесете с есенцията и разтопеното масло. Разбъркайте добре и сипете сместа във форма с падащо дъно. Заравнете и притиснете.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете блата за кратко.
Разбийте жълтъците заедно със захарта. Добавете на части маскарпонето и бъркайте с миксера.
Накиснете желатина в 3-4 лъжици студена вода, след което го разтворете на водна баня. Добавете в крема с маскарпоне и внимателно го разпределете върху охладения блат.
Приберете в хладилник за около час.
През това време с тенджерка сипете малините със захарта. Варете до разтопяване на захарта.
Накиснете желатина в 100 мл студена вода, след което го разтопете на водна баня. Добавете към малиновия крем и охладете леко.
Залейте чийзкейка с малновата смес и отново върнете в хладилник за няколко часа.
Накрая може да гарнирате с филирани бадеми или каквото обичате.
Двуцветният малинов чийзкейк с желатин е готов.
Опитай и другите ни предложения за чийзкейк с желатин.