Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Торта с желатин и бисквити

Торта с желатин и бисквити
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Още от детството обожаваме всякакви бисквитени тортички"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • захар - 150 г
  • нишесте - Ванилия
  • краве масло - 100 г
  • пудра захар - 50 г
  • фондан - различни цветове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите начупете на малки парчета в дълбока купа.

900 мл от прясното мляко се сипват в тенджера и се слагат на котлона да заври.

В отделен съд смесете нишестето, захарта и желатина. Разбъркайте.

След това постепенно при непрекъснато бъркане прибавете към нишестето 100 мл прясно мляко. Разбъркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.

Когато млякото заври, се изсипва сместа с нишестето. При прибавянето на нишестето се бърка постоянно. Кремът се оставя на котлона да се сгъсти малко, като се бърка непрекъснато.

Когато кремът е готов, се изсипва при натрошените бисквити. Разбърква се.

След това се изсипва във форма за торта с падащ ринг. За да не залепне за дъното, предварително го покрих със стреч фолио.

Отгоре заравних повърхността с лъжица.

Бисквитената торта се прибира във фризара за 1 час, за да стегне.

След като е стегната, се разделя на две равни половини. Те се слагат една върху друга.

Кравето масло се разбива с пудрата захар. С получената смес се помаза бисквитената торта от всички страни. Отгоре се покрива с фондан.

След това се украсява с фондан.

Украсата на вашата торта с желатин и бисквити може да бъде различна. Аз направих калинки и цветя.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не прочетох,кога набъбва желатина?
07.01.2023 14:21