Начин на приготвяне
Бисквитите начупете на малки парчета в дълбока купа.
900 мл от прясното мляко се сипват в тенджера и се слагат на котлона да заври.
В отделен съд смесете нишестето, захарта и желатина. Разбъркайте.
След това постепенно при непрекъснато бъркане прибавете към нишестето 100 мл прясно мляко. Разбъркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.
Когато млякото заври, се изсипва сместа с нишестето. При прибавянето на нишестето се бърка постоянно. Кремът се оставя на котлона да се сгъсти малко, като се бърка непрекъснато.
Когато кремът е готов, се изсипва при натрошените бисквити. Разбърква се.
След това се изсипва във форма за торта с падащ ринг. За да не залепне за дъното, предварително го покрих със стреч фолио.
Отгоре заравних повърхността с лъжица.
Бисквитената торта се прибира във фризара за 1 час, за да стегне.
След като е стегната, се разделя на две равни половини. Те се слагат една върху друга.
Кравето масло се разбива с пудрата захар. С получената смес се помаза бисквитената торта от всички страни. Отгоре се покрива с фондан.
След това се украсява с фондан.
Украсата на вашата торта с желатин и бисквити може да бъде различна. Аз направих калинки и цветя.
Коментари