Крем с желатин за торта

IvelinaIvelina
Новак
392k46
Крем с желатин за торта
Снимка: Ivelina
1 / 3
01/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Плътната консистенция на този крем ще ви гарантира стабилност в десертите и сладкишите, за които ще го използвате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл пълномаслено
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 50 г /или 60 г царевично нишесте/
  • желатин - 4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото в тенджерка да се свари. Разбийте жълтъците със захарта и брашното, да се получи лека и пенлива смес. Добавете врящото мляко, като разбърквате непрекъснато.

Сложете отново крема на огъня и оставете да заври, докато се сгъсти. Намалете котлона на средна степен и бъркайте непрекъснато.

Накиснете желатина в студена вода за 5 минути, изцедете го и добавете към врящия крем. Разбъркайте, да се разтвори в готовия крем.

Дръпнете от котлона и прехвърлете в купа, покрийте със стреч фолио и го охладете, като потопите купата в друг по-голям съд, пълен със студена вода.

Когато кремът за торти се изстуди, ще имате плътна консистенция, идеална за пълнеж на торти, милфьой, и сладкиши и др .

Можете да ползвате желатин или агар агар, за да се направят перфектни декорации. Ако използвате листи желатин, сложете 4 г лист, накиснат предварително във вода, на всеки 500 мл крем, след което го добавете към всичко, смесвайки и обединявайки със сметана 100 мл.

Ако ползвате агар агар или брашно от рожков, тогава разтворете една чаена лъжичка в малко горещо мляко и го добавете към врелия крем, като разбърквате няколко минути.

И накрая можете да направите крема по-твърд, като увеличите брашното или нишестето с 20 г.

По този начин кремът с желатин за торта ще стане по плътен. Можете да го използвате за украса на торти и тарталети.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: