Начин на приготвяне
Ягодите се почистват, нарязват на парченца и заедно с 1/3 от захарта се слагат на котлона.
Готвят се около 20 минути докато пуснат сока си. Едното пакетче желатинът се залива с малко вода, за да набъбне.
След като набъбне се разтваря на водна баня и се излива при сладкото от ягоди.
Разбърква се и се разпределя в предварително намазнени купички или чашки, след което се слага във фризера за кратко да се стегне.
По същия начин се процедира с останалия желатин. Като се разтвори се налива в затопленото прясното мляко.
Добавя се останалата захар и след разбъркване се пресипва в киселото мляко. Изважда се стегналата ягодова смес и веднага отгоре се разпределя киселото мляко и отново се оставя да стегне.
Панакотата се сервира гарнирана с пресни ягоди и листенца мента.
Кремът с желатин и кисело мляко е готов.