Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Крем с желатин и кисело мляко

Крем с желатин и кисело мляко

Крем с желатин и кисело мляко
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Панакотата се сервира гарнирана с пресни ягоди и листенца мента. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 20 г (2 пакетчета)
  • пресни ягоди - 200 г
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват, нарязват на парченца и заедно с 1/3 от захарта се слагат на котлона.

Готвят се около 20 минути докато пуснат сока си. Едното пакетче желатинът се залива с малко вода, за да набъбне.

След като набъбне се разтваря на водна баня и се излива при сладкото от ягоди.

Разбърква се и се разпределя в предварително намазнени купички или чашки, след което се слага във фризера за кратко да се стегне.

По същия начин се процедира с останалия желатин. Като се разтвори се налива в затопленото прясното мляко.

Добавя се останалата захар и след разбъркване се пресипва в киселото мляко. Изважда се стегналата ягодова смес и веднага отгоре се разпределя киселото мляко и отново се оставя да стегне.

Панакотата се сервира гарнирана с пресни ягоди и листенца мента.

Кремът с желатин и кисело мляко е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: