Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Обикновен яйчен крем

Обикновен яйчен крем

Обикновен яйчен крем
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Щастливи сме, че днес десертът е точно този яйчен крем"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • краве масло - 2 с.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете млякото в тенджера заедно със захарта и го сложете на котлона.

Щом захарта се разтопи, махнете съда от огъня.

Разбийте яйцата в купа и изсипете към тях останалото мляко, ваниловата есенция и брашното на порции.

Разбъркайте ги добре и изсипете тази смес към млякото със захарта.

Върнете крема обратно на котлона и го оставете да се вари при непрекъснато бъркане и до сгъстяването му.

След това добавете няколко лъжици масло и отново разбъркайте яйчения крем.

Разпределете го в десертни чашки и по желание го гарнирайте с боровинки.

Обикновеният яйчен крем е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: