Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Двуцветен яйчен крем

Двуцветен яйчен крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Двуцветен яйчен крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"25 минути са напълно достатъчни за направата на този толкова лек и същевременно много вкусен крем - поръсете за завършек с хрупкаво мюсли"

Необходими продукти

  • маскарпоне - 500 грама
  • яйца - 2 бр. XL размер
  • жълтъци - 1
  • захар - 130 грама
  • прясно мляко - 75 мл
  • сметана - 50 мл течна, неподсладена, 33% масленост
  • шоколад - 100 г черен, 50% какао, за разтапяне
  • мюсли - 40 - 50 грама или натрошено мюсли барче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо чукнете целите яйца в подходяща метална купа.

Добавете към тях захарта и сложете на водна баня, като разбивате с миксер на максимални обороти за около 6 минути. Махнете от котлона и продължете да разбивате на същите обороти за още 2 минути.

Получава се плътен и пухкав бял крем. На части добавете към него маскарпонето, разбийте до гладкост.

Получения крем разпределете в 6 чашки и поръсете отгоре с хрупкаво мюсли. Аз лично използвам горски плодове, които придават още повече аромат.

Следва шоколадовият завършек на яйчения крем. Загрейте млякото и сметаната и в тях разтопете шоколада.

Щом сосът стане гладък, прелейте го в друг съд, за да изстине по-бързо. След 30-тина минути той ще се сгъсти и може вече да залеете крема.

Поръсете с останалото мюсли и сервирайте.

Двуцветният яйчен крем е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: