Начин на приготвяне
В микровълнова разтопете двата вида шоколад. В две касероли сипете по 200 мл прясно мляко, разделете и сметаната на две, добавяйки я в съдовете. Оствете на котлона да заврат.
Прибавете двете смеси към шоколадите с непрекъснао бъркане.
Измийте и пасирайте ягодите в блендер. Разтворене желатин в три купички с вода и си подгответе форма за кекс с дупка.
Две от купичките с желатин се разтапят в микровълнова и се сипват към двата вида шоколадова смес.
Всяка от тях се дели още на две - по 300 мл и се изсипат в две отделни купи. Разбъркват се.
Сместа с натуралния шоколад се сипва във формата за печене и се оставя да стегне във фризер за 15 мин. Сипва се сместа с белия шоколад и с нея се прави същото.
Третият желатин се добавя към смлените ягоди, предварително разтопен, разбърква се.
Изсипва се върху вече стегналия шоколад и шоколадовия крем пак се прибира във фризер за 25 мин.
Следва отново ред на натуралната и бялата шоколадови смеси, които се оставят за по 15 мин. във фризер една след друга.
Накрая двуцветният крем се оставя за 4-5 часа в хладилник.
Когато шоколадовата панакота е стегнал, формата се потапя леко в тенджера с гореща вода, за да се отдели по-лесно.
Желираният двуцветен крем с ягоди се обръща върху поднос и се хапва сладко, сладко.