Начин на приготвяне
Разгърнете бутер тестото във формата на правоъгълник върху хартия за печене. Отрежете лента, широка 1 см. от всички страни. Намажете останалото тесто с малко водичка.
Отгоре поставете отрязаните ленти и направете няколко дупчици с помощта на вилица. Ръснете малко пудра захар. Сложете в подходяща тава заедно с хартията и пече до 18 мин. на 200 градуса.
През това време пригответе крема за сладкиша с ягоди. Смесете захарта, ванилията и 400 мл мляко. В друга купа смесете 100 мл прясно мляко, жълтъците и царевичното нишесте. Обединете двете смеси и ги сложете на котлона. Разбъркайте, докато се сгъсти.
Щом е готов кремът за сладкиша, покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади в купа със студена вода. След като това стане, с лъжица нанесете върху блата от тесто. Оставете непокрити само ръбчетата.
Разпределете равномерно, украсете с листа мента и пресни ягоди.
Моят крем-сладкиш с ягоди е лесен, вкусен и подходящ за делник и празник!