Начин на приготвяне
Започваме с разтопяването на шоколада.
Натрошете го на парченца в подходящ съд. Отделете малко количество за украса. По желание го настържете на ситно ренде и отделете за финала на десерт.
При парчетата шоколад добавете маслото и прясното мялко. Загрейте на водна баня и изчакайте да се получи гладка, еднородна шоколадова смес.
Маскарпонето и заквасената сметана разбийте с мискер заедно със захарта.
Отделете 1/3 от тази смес и смесете с разтопения шоколад.
Ягодите почистете и одрежете дръжките им. С остър нож ги нарежете на филийки.
Плодовия крем сервирайте в десертни чаши.
На дъното добавете няколко лъжици крем маскарпоне, над него и по стените на съда наредете ягодите. Нд тях няколко лъжици отново от чистия крем маскарпоне. Следва да добавите и шоколадовия крем. Над тях отново ягоди и маскарпоне.
Може да завършите десерта с малко настърган шоколад. Крема маскарпоне с ягоди и шоколад приберете в хладилника да се охлади.