Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите в блендер. Смесете ги с разтопеното масло и смлените лешници. Разбъркайте хубаво, докато се получат маслени трохи.
Разстелете бисквитения блат във форма с подвижно дъно и го притиснете хубаво с лъжица. Сложете го в хладилника за 10 минути.
За приготвянето на крема разбийте в голяма купа маскарпонето с меда и захарта. Добавете предварително разбитата с миксер течна сметана и ванилията и разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес.
Разтворете желатина по даденото указание на опаковката и го изсипете в сместа.
Изсипете крема върху леко охладения блат.
Разрежете ягодите на две и ги наредете върху крема.
Сложете ягодовия чийзкейк в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Опитайте и вие този Чийзкейк с маскарпоне, мед и ягоди.
Да ви е сладко!