Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с ягоди и извара

Чийзкейк с ягоди и извара

Чийзкейк с ягоди и извара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Обичаме шоколадовите десерти, но този ягодов чийзкейк не може да се сравни с нищо друго - перфектният десерт"

Необходими продукти

  • маслени бисквити - 150 г petit beurre обикновени
  • обикновени бисквити - 150 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 200 г
  • захар - 1 с.л.
  • крема сирене - 250 г
  • извара - 250 г
  • течна сметана - 300 мл
  • захар - 3 с.л.
  • конфитюр от ягоди - 1 бурканче
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надробяваме бисквитите на ситно и размесваме с мекото масло, 1/2 ч.ч от смлените орехови ядки и захарта.

Готовата смес разстиламе върху тортена форма с откопчаваща се дъно.

Притискаме сместа добре, така че да се образува блат, който да не се троши при рязане.

Разбиваме крема сиренето и изварата със захарта.

Към тях прибавяме течна сметана, която предварително сме разбили и 1/2 ч.ч. от ореховите ядки.

Разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

Добавяме и и 1/2 ч.ч от ореховите ядки.

Сместа изливаме върху тестото и оставяме чийзкейка без печене в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

През това време си приготвяме желатина по указанието и го добавяме към конфитюр от ягоди.

Когато стегне сместа, вадим и изсипваме конфитюра.

Отново прибираме в хладилника чийзкейка с ягоди и извара за 3-4 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: