Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите, като ги сложите в плик или направо ги смелете в блендер. Смесете ги заедно с разтопеното масло и объркайте добре.
Подгответе си тава с падащо дъно с диаметър около 24-26 см. На дъното ѝ разстелете бисквитената смес и заравнете, за да се получи блат, като притискате добре.
Приберете формата с блата във фризер, за да стегне добре маслото.
Междувременно пригответе чийзкрема. На умерен огън в малка тенджерка загрейте захарта със сметаната.
Добавете и крема сиренето, разбийте добре до хомогенна смес. Внимавайте, защото кремът не бива да завира. Свалете от огъня и оставете да се охлади за няколко минути.
Разтворете желатина в малко студена вода и го добавете към сметановия крем. За разтварянето му следвайте указанията на опаковката.
Разбъркайте добре крема с желатина и сипете върху стегналия блат.
Изчакайте да се охлади напълно и покрийте със стреч фолио. Приберете в хладилник за няколко часа (най-добре за цяла нощ).
Извадете готовия чийзкейк от хладилника и с помощта на мокър нож внимателно отделете от стените на формата. Намажете със сладко от ягоди и украсете с резени пресни ягоди.
Вълшебният чийзкейк с ягоди и крема сирене е готов.