Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Вълшебен чийзкейк с ягоди и крема сирене

Вълшебен чийзкейк с ягоди и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Вълшебен чийзкейк с ягоди и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Още самото име на рецептата издава за каква вкусотия става въпрос - наистина е вълшебен този чийзкейк"

Необходими продукти

  • Чийз смес
  • сладкарска саметана - 210 мл течна (неподсладена)
  • крема сирене - 400 грама (тип Филаделфия)
  • желатин - 8 грама (4 - 5 листа)
  • сладко от ягоди - около 150 грама (за отгоре)
  • ягоди - 6 - 8 броя (за украса)
  • захар - 70 грама
  • Блат
  • масло - 90 грама
  • бисквити - 200 г маслени (по - ронливи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите, като ги сложите в плик или направо ги смелете в блендер. Смесете ги заедно с разтопеното масло и объркайте добре.

Подгответе си тава с падащо дъно с диаметър около 24-26 см. На дъното ѝ разстелете бисквитената смес и заравнете, за да се получи блат, като притискате добре.

Приберете формата с блата във фризер, за да стегне добре маслото.

Междувременно пригответе чийзкрема. На умерен огън в малка тенджерка загрейте захарта със сметаната.

Добавете и крема сиренето, разбийте добре до хомогенна смес. Внимавайте, защото кремът не бива да завира. Свалете от огъня и оставете да се охлади за няколко минути.

Разтворете желатина в малко студена вода и го добавете към сметановия крем. За разтварянето му следвайте указанията на опаковката.

Разбъркайте добре крема с желатина и сипете върху стегналия блат.

Изчакайте да се охлади напълно и покрийте със стреч фолио. Приберете в хладилник за няколко часа (най-добре за цяла нощ).

Извадете готовия чийзкейк от хладилника и с помощта на мокър нож внимателно отделете от стените на формата. Намажете със сладко от ягоди и украсете с резени пресни ягоди.

Вълшебният чийзкейк с ягоди и крема сирене е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: