Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават или смилат с чопър. Смесват се с прясно мляко, лимонови кори и разтопено краве масло.
Всичко се разбърква и се събира на топка, която с помощта на фолио се оформя като кора за чийзкейк.
Блатът се слага в плоска чиния или поднос, пъхва се в хладилника, за да се стегне.
Междувременно се прави вторият слой за неустоимия десерт.
За целта сметаната се бие до пухкав крем и се смесва с кондензираното мляко и изварата. Бърка се до пухкав крем, който се разпределя върху блата от хладилника.
Отгоре равномерно разпределяме сладко от боровинки.
Чийзкейк с боровинки си е класика винаги.
Сглобеният десерт се връща в хладилника, докато се стегне.
И ето, че е време да се порадвате на своя чийзкейк без крема сирене.