Начин на приготвяне
Надробяваме бисквитите на ситно и размесваме с мекото масло, 1/2 ч.ч от смлените орехови ядки и захарта.
Готовата смес разстиламе върху тортена форма с откопчаваща се дъно.
Притискаме сместа добре, така че да се образува блат, който да не се троши при рязане.
Разбиваме крема сиренето и изварата със захарта.
Към тях прибавяме течна сметана, която предварително сме разбили и 1/2 ч.ч. от ореховите ядки.
Разбъркваме, докато се получи еднородна смес.
Добавяме и и 1/2 ч.ч от ореховите ядки.
Сместа изливаме върху тестото и оставяме чийзкейка без печене в хладилник за няколко часа, за да се стегне.
През това време си приготвяме желатина по указанието и го добавяме към конфитюр от ягоди.
Когато стегне сместа, вадим и изсипваме конфитюра.
Отново прибираме в хладилника чийзкейка с ягоди и извара за 3-4 часа.