Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Печен тиквен чийзкейк с маскарпоне

Печен тиквен чийзкейк с маскарпоне

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
487917k
Печен тиквен чийзкейк с маскарпоне
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Неустоим тиквен чийзкейк, който се приготвя много лесно."

Необходими продукти

  • тиква - 350 г (сварена и добре отцедена от течността)
  • яйца - 3 броя (по - едри)
  • захар - 130 грама (до 150 грама, зависи от сладостта на тиквата)
  • маскарпоне - 60 грама
  • извара - 230 грама
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
  • сметана - 2 - 3 с.л. (гъста, пълномаслена)
  • ванилова захар - 5 или 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тиквата в каната на блендера. Добавете към нея сметаната, маскарпонето, яйцата, захарта, изварата и ваниловата захар.

Пасирайте до хомогенност. Прибавете към сместа портокаловата кора и разбъркайте добре.

Сипете всичко в тава с хартия за печене (20-22 см). Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато чийзкейкът започне да хваща коричка, веднага намалете на 150 градуса и печете около половин час.

Не изваждайте веднага готовия чийзкейк, а го оставете във фурната, като отворите вратичката.

Разрежете напълно охладения чийзкейк и го сервирайте. Преди това може да го оставите да престои за една нощ - така ще е най-вкусен.

Печеният тиквен чийзкейк с маскарпоне е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: