Начин на приготвяне
Сложете тиквата в каната на блендера. Добавете към нея сметаната, маскарпонето, яйцата, захарта, изварата и ваниловата захар.
Пасирайте до хомогенност. Прибавете към сместа портокаловата кора и разбъркайте добре.
Сипете всичко в тава с хартия за печене (20-22 см). Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато чийзкейкът започне да хваща коричка, веднага намалете на 150 градуса и печете около половин час.
Не изваждайте веднага готовия чийзкейк, а го оставете във фурната, като отворите вратичката.
Разрежете напълно охладения чийзкейк и го сервирайте. Преди това може да го оставите да престои за една нощ - така ще е най-вкусен.
Печеният тиквен чийзкейк с маскарпоне е готов.