Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Тиквен чийзкейк с какао и канела

Тиквен чийзкейк с какао и канела

Тиквен чийзкейк с какао и канела
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Разкошен чийзкейк с тиква, който ще зарадва небцето със своя прекрасен аромат и вкус."

Необходими продукти

  • чаени бисквити - 200 г
  • тиква - 500 грама (предварително сварена)
  • кафява захар - 220 грама
  • крема сирене - 500 грама
  • яйца - 3 броя
  • ванилия - 3 броя (по 0.2 г)
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • масло - 100 грама
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете всички продукти на стайна температура, за да се оптуснат.

Смелете бисквитите и добавете към тях какаото и лъжичка индийско орехче. Прибавете разтопеното масло и разбъркайте хубаво.

Сложете хартия за печене във форма с падащо дъно. Направете основата на чийзкейка от бисквитената смес, като оформите малък борд.

Покрийте хубаво формата с фолио от външната страна, защото чийзкейкът трябва да бъде изпечен на водна баня.

Разбийте крема сиренто заедно с кафявата захар. Започнете да добавяйте яйцата - едно по едно, като добавяте всяко следващо, когато предишното е напълно усвоено.

Пасирайте тиквата до пълна гладкост. Добавете ванилията, втората лъжичка индийско орехче и канелата.

Смесете тиквеното пюре с крема сирнето и разбийте с пасатор. Сипете крема върху бисквитения блат.

Включете фурната на 150 градуса. Сложете формата в дълбока тава и налейте вода, която да достигне до средата на форамта.

Печете тиквения чийзкейк до готовност - около 70 минути.

Охладете го добре и го приберете в хладилника за една нощ. На следващия ден украсете по желание.

Тиквеният чийзкейк с какао и канела е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: