Начин на приготвяне
В подходяща купа разбийте с миксер маслото, захарта и солта.
Добавете едно по едно яйцата - след всяко добавено разбивайте до хомогенност. Добавете и канелата.
В отделна купа пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и нишестето.
Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбийте. Накрая добавете настърганите ябълки.
Намазнете форма за кекс и сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ябълковия кекс за около 50 минути.
Нарежете кекса и го поднесете с чаша ароматно кафе.
Ябълковият кекс с масло и нишесте е готов.
Ако имате още ябълки под ръка, препоръчваме да опитате и нашите рецепти за ябълкови сладкиши и пухкави ябълкови мъфини.