Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с масло и нишесте

Ябълков кекс с масло и нишесте

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Ябълков кекс с масло и нишесте
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ароматен кекс, идеален за следобедна закуска - поднесете с чаша ароматно кафе и се насладете"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • брашно - 250 грама
  • ябълки - 250 г настъргани (чисто тегло)
  • масло - 180 грама омекнало (на стайна температура)
  • захар - 130 грама
  • пудра захар - малко за поръсване
  • царевично нишесте - 50 грама (Ванилия)
  • бакпулвер - 1 брой (10 г)
  • сол - 1 щ.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбийте с миксер маслото, захарта и солта.

Добавете едно по едно яйцата - след всяко добавено разбивайте до хомогенност. Добавете и канелата.

В отделна купа пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и нишестето.

Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбийте. Накрая добавете настърганите ябълки.

Намазнете форма за кекс и сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ябълковия кекс за около 50 минути.

Нарежете кекса и го поднесете с чаша ароматно кафе.

Ябълковият кекс с масло и нишесте е готов.

Ако имате още ябълки под ръка, препоръчваме да опитате и нашите рецепти за ябълкови сладкиши и пухкави ябълкови мъфини.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: