Начин на приготвяне
За тези неустоими крокети трябва най-напред да сварим картофите в подсолена вода, след което да ги пресоваме до пюре.
Към него добавяме галета, брашно, нишесте и едно яйце.
Овкусяваме с подправки на вкус - сол, черен пипер и магданоз.
Разбъркваме и оставяме смества в хладилник.
Върху хартия за печене наръсете брашно и разпределете картофеното тесто.
Ръснете още брашно и завийте с лист хартия за печене.
Сега с помощта на точилка разточете картофена кора, дебела половин сантиметър.
От тази кора с помощта на формичка или чаша режете кръгчета с диаметър от пет сантиметра.
По желание може да направите личица на кръгчетата, като използвате сламка, клечка или лъжичка.
Така приготвените картофени крокети изпържете в маслена баня, докато получат златист загар.
Поднесете ги със сос по избор, например кетчуп или чеснов сос.
Картофените крокети с нишесте и галета са чудно вкусни!