Edin.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Топени сиренца с галета и корнфлейкс

Топени сиренца с галета и корнфлейкс

ЖулиетаЖулиета
Новак
2104
Топени сиренца с галета и корнфлейкс
Снимка: Жулиета
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всичко друго се забравя на масата, когато се сервират тези панирани топени сиренца със сладко от боровинки"

Необходими продукти

  • брашно - 200 грама
  • яйца - 3 броя
  • топено сирене - 2 опаковки
  • галета - 100 грама
  • корнфлейкс - 100 г натурален
  • олио - за запържване
  • сладко - от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразете във фризер топените сиренца от предишната вечер.

В една купичка сипете брашното, в друга галетата, в трета добавете корнфлейкса, а в четвърта купичка разбийте яйцата.

Обелете от опаковката топените сиренца. Всяко едно потапяйте в следната последователност - брашно, яйце и галета/корнфлейкс. Половината сиренца са приготвени с галета, а другата половина с корнфлейкса.

Загрейте олиото в тиган и изпържете панираните сиренца до получаване на златист цвят и от двете страни.

Отцедете от мазнината, като ги поставяте на домакинска хартия. Поднесете със сладкото от боровинки.

Топените сиренца с галета и корнфлейкс са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: