Edin.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Пухкави панирани сиренца

Пухкави панирани сиренца

Пухкави панирани сиренца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Ако не сте опитвали панирани сиренца със сладко или мармалад, вече е време да го направите"

Необходими продукти

  • топено сирене - 5 - 6 бр.
  • яйца - 1 бр
  • царевично брашно - 1 с.л
  • корнфлейкс - 3 - 4 с.л
  • мармалад по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете сиренцата от опаковките и с ръце оформете топки. Поставете в чиния и върнете в хладилника, за да стегнат отново.

В купа разбийте яйцето. В една чиния сложете царевичното брашно, а в друга корнфлейкса, предварително намачкан, но не го ситнете много.

Извадете топеното сирене от хладилника и оваляйте първо в царевичното брашно. Потопете в яйцето и накрая в корнфлейкса.

Изпържете в олио или фритюрник от всички страни. Извадете готовите панирани сиренца върху кухненска хартия, след това сервирайте в подходяща чиния.

Отстрани на пухкавите панирани сиренца сложете мармалад по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: