Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Ябълкова баница с канела и стафиди

Ябълкова баница с канела и стафиди

Ябълкова баница с канела и стафиди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"За малко забравяме за класическата баница със сирене и се отдаваме на тази с ябълки, стафиди и канела"

Необходими продукти

  • ябълки - 5 броя
  • канела - 1 с.л.
  • кори за баница - 10 броя
  • олио - 1/2 ч.ч. за поръсване
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
  • стафиди - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете ябълките.

Вземете две кори за баница. Намажете първата с олио, сложете втората и върху нея разпределете от настърганите ябълки. Поръсете с малко канела и 1-2 лъжици захар. Разпръснете и малко стафиди, навийте на руло.

Така процедирайте и с другите продукти, за да оформите 5 рула.

Наредете ги в тава с хартия за печене. Направете разрези и сипете малко олио отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете сладката баница до хубав загар - 25 минути.

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Ябълковата баница с канела и стафиди е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: