Начин на приготвяне
Пригответе си маринатата за ребрата, смесвайки барбекю соса, зехтина, кетчупа, меда и щипка сол. Натъркайте хубаво месото най-напред с черен пипер, после и със сместа.
Оставете ги в марината, покрийте с фолио и сложете в хладилник за час-два или цяла вечер.
Около 60 мин. преди готвене извадете от хладилника, полейте с бирата, която трябва да ги покрие почти догоре.
Ябълките измийте и нарежете на дребно. Овкусете със сока от лимон и сложете върху ребърцата. Поръсете няколко капки зехтин.
Изпечете свинските ребра за 120 мин. на 130 градуса в тава, покрита с фолио. След това увеличете на 180 градуса и печете до образуване на коричка от ябълките.
Течността трябва да се изпари и да остане съвсем малко, а ястието да придобие златист загар.
Медените ребърца с ябълкова коричка сервирайте с гартниура по избор.