Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Медени ребърца с ябълкова коричка

Медени ребърца с ябълкова коричка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Медени ребърца с ябълкова коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6
"Време е да опитате да приготвите любимите ребърца в леко сладка марината - вкусът им по този начин е наистина неустоим"

Необходими продукти

  • свински ребра - 930 г - 1 кг
  • мед - 2 с.л.
  • сос барбекю - 4 - 5 с.л.
  • ябълки - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • кетчуп - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • бира - около 400 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си маринатата за ребрата, смесвайки барбекю соса, зехтина, кетчупа, меда и щипка сол. Натъркайте хубаво месото най-напред с черен пипер, после и със сместа.

Оставете ги в марината, покрийте с фолио и сложете в хладилник за час-два или цяла вечер.

Около 60 мин. преди готвене извадете от хладилника, полейте с бирата, която трябва да ги покрие почти догоре.

Ябълките измийте и нарежете на дребно. Овкусете със сока от лимон и сложете върху ребърцата. Поръсете няколко капки зехтин.

Изпечете свинските ребра за 120 мин. на 130 градуса в тава, покрита с фолио. След това увеличете на 180 градуса и печете до образуване на коричка от ябълките.

Течността трябва да се изпари и да остане съвсем малко, а ястието да придобие златист загар.

Медените ребърца с ябълкова коричка сервирайте с гартниура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: