Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки и канела

Баница с ябълки и канела

Баница с ябълки и канела
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"След традиционната баница със сирене винаги идва редът и на тази с ябълки и канела"

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г
  • ябълки - 6 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се нарязват и почистват от семките.

Настъргват се на едрото ренде. Изстисква се част от сока.

Смесват се с захарта олиото и канелата.

Вземат се две кори и се ръси от плънката. Завива се на руло.

Така с всички кори до изчерпване на количеството.

Нареждат се в тава с хартия и баницата с ябълки се пече на 200°C до хубав златист цвят.

Поръсва се с пудра захар, като изстине баницата с ябълки и канела.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: