Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ароматен бутер щрудел с ябълки и канела

Ароматен бутер щрудел с ябълки и канела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Ароматен бутер щрудел с ябълки и канела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Приготвя се бързо, а резултатът е ароматен и вкусен десерт за похапване по всяко време"

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 правоъгълен лист (300 г)
  • ябълки - 2 малки
  • орехи - шепа едро зарязани
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - за намазване
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на парченца. Полейте ги с лимоновия сок и ги поръсете с канелата и кафявата захар. Накрая добавете нарязаните орехи и разбъркайте.

Разстелете бутер тестото върху хартия за печене.

С помощта на остър нож го нарежете на ленти с широчина 1 см (разрежете в двата срещуположния край, като стигате до средата).

В единия от ненарязаните срещуположни краища сложете ябълковата плънка и покрийте с другия край.

След това започнете заплитането на щрудела, като вземате лента от единия край и кръстосвате със срещуположна.

Намажете щрудела с прясното мляко.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете за 5 минути. Намалете градусите на 180 и допечете до готовност.

Ароматният бутер щрудел с ябълки и канела е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за ябълков щрудел или този вкусен щрудел с бутер тесто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: