Начин на приготвяне
Сложете хартия за печене на плота. Отгоре растелете бутер тестото и го намажете с течния шоколад.
Внимателно завийте на сладко руло, което не бива да е твърде стегнато.
С помощта на остър нож направете наречни разрези през около 3 см.
Разбийте жълтъка и го смесете с млякото. Намажете щрудела.
Заедно с хартията го прехвърлете в тава за печене.
Загрейте фурната на 190 градуса (без вентилатор). Изпечете сладкиша до апетитен загар.
Затоплете меда и намажете готовия щрудел.
Малкият бутер щрудел с шоколад е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за щрудел с бутер тесто, любимия щрудел с ябълки или вкусен щрудел с тиква.