Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Малък бутер щрудел с шоколад

Малък бутер щрудел с шоколад

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7512k
Малък бутер щрудел с шоколад
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Течен шоколад и бутер тесто - една очаквано добра комбинация"

Необходими продукти

  • бутертесто - 250 грама (правоъгълен лист)
  • жълтъци - 1 брой
  • течен шоколад - 300 грама
  • мед - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете хартия за печене на плота. Отгоре растелете бутер тестото и го намажете с течния шоколад.

Внимателно завийте на сладко руло, което не бива да е твърде стегнато.

С помощта на остър нож направете наречни разрези през около 3 см.

Разбийте жълтъка и го смесете с млякото. Намажете щрудела.

Заедно с хартията го прехвърлете в тава за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса (без вентилатор). Изпечете сладкиша до апетитен загар.

Затоплете меда и намажете готовия щрудел.

Малкият бутер щрудел с шоколад е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за щрудел с бутер тесто, любимия щрудел с ябълки или вкусен щрудел с тиква.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: