Малък черешов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
6912k103
Малък черешов сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
03/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Задължително трябва още днес да направим този черешов сладкиш - не спираме да мислим за него"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 грама
  • череши - 250 грама
  • яйца - 1 брой
  • кафява захар - 1 с.л.
  • захар - 80 грама
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • рикота - 100 грама
  • бакпулвер - 8 грама
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцето и бялата захар. Прибавете рикотата и олиото, разбърквайте вече с лъжица.

Пресейте брашното заедно с ванилията, щипката сол и бакпулвера. Добавете го към горните съставки.

Разбъркайте и прибавете половината от черешите (почистени от костилките).

Сложете хартия за печене във форма с диаметър 16 см. Сипете вътре сместа, отгоре наредете останалите череши.

Поръсете плодовия сладкиш с кафявата захар.

Загрейте фурната на 180 градуса и го изпечете до готовност - около 35 минути.

Охладете сладкиша и го поръсете с пудра захар.

Малкият черешов сладкиш е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: