Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200°C (с вентилатор 180°C).
Разбъркайте с миксер омекотеното масло със захарта и ваниловата захар, докато кристалите на захарта се разтворят напълно.
След това постепенно добавете яйцата.
Смесете брашното с бакпулвера и добавете в сместа от яйца и масло и разбъркайте. Добавете достатъчно мляко, за да се получи не много гъсто тесто.
Овкусете тестото със сока от череши.
Намаслете тавата за печене.
Отцедете черешите в гевгир. Измийте, отцедете и обезкостете пресните череши.
Разбъркайте черешите в тестото.
Разстелете тестото върху лист за печене и печете в предварително загрятата фурна на средната решетка за около 35 минути.
Оставете да изстине черешовият сладкиш и поръсете с пудра захар непосредствено преди сервиране.
Да ви е сладко с този класически немски черешов сладкиш!