Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Класически немски черешов сладкиш

Класически немски черешов сладкиш

IvelinaIvelina
Новак
402k
Класически немски черешов сладкиш
Снимка: Ivelina
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Със сезона на черешите идват и рецептите за класически черешови сладкиши"

Необходими продукти

  • захар - 200 г
  • меко масло - 250 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 375 г
  • бакпулвер - 1 пакетче 16 г /Йоткер/
  • мляко - 2 с.л.
  • сок от череши - 2 с.л.
  • череши - 800 г без костилки (от буркана) или 1 кг пресни череши
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°C (с вентилатор 180°C).

Разбъркайте с миксер омекотеното масло със захарта и ваниловата захар, докато кристалите на захарта се разтворят напълно.

След това постепенно добавете яйцата.

Смесете брашното с бакпулвера и добавете в сместа от яйца и масло и разбъркайте. Добавете достатъчно мляко, за да се получи не много гъсто тесто.

Овкусете тестото със сока от череши.

Намаслете тавата за печене.

Отцедете черешите в гевгир. Измийте, отцедете и обезкостете пресните череши.

Разбъркайте черешите в тестото.

Разстелете тестото върху лист за печене и печете в предварително загрятата фурна на средната решетка за около 35 минути.

Оставете да изстине черешовият сладкиш и поръсете с пудра захар непосредствено преди сервиране.

Да ви е сладко с този класически немски черешов сладкиш!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: