Начин на приготвяне
Размразете бутер тестото, след което леко го разточете.
Половината от кората нарежете на ивица, но без да стигате до края.
Обелете ябълките и ги настържете.
Загрейте маслото и задушете ябълките заедно с кафявата захар, орехите и канелата. Разбъркайте хубаво.
Охладете готовата плънка.
Изсипете я в ненарязаната част на тестото и внимателно завийте на руло.
Сложете хартия за печене в тава и поставете вътре щрудела.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете ябълковия щрудел до апетитен златист загар.
По време на печенето извадете и поръсете с кафява захар - така вкусът ще бъде още по-интензивен.
Ябълковият щрудел с бутер тесто е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за щрудел с ябълки или нашата сочна ябълкова баница.