Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков щрудел с бутер тесто

Ябълков щрудел с бутер тесто

Ябълков щрудел с бутер тесто
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Поднесете с чаша хубав чай и се насладете на този разкошен бутер десерт"

Необходими продукти

  • бутертесто - 400 грама
  • ябълки - 3 - 4 броя
  • кафява захар - 3 с.л. + още за поръсване
  • масло - 50 грама
  • орехи
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото, след което леко го разточете.

Половината от кората нарежете на ивица, но без да стигате до края.

Обелете ябълките и ги настържете.

Загрейте маслото и задушете ябълките заедно с кафявата захар, орехите и канелата. Разбъркайте хубаво.

Охладете готовата плънка.

Изсипете я в ненарязаната част на тестото и внимателно завийте на руло.

Сложете хартия за печене в тава и поставете вътре щрудела.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете ябълковия щрудел до апетитен златист загар.

По време на печенето извадете и поръсете с кафява захар - така вкусът ще бъде още по-интензивен.

Ябълковият щрудел с бутер тесто е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за щрудел с ябълки или нашата сочна ябълкова баница.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: