Начин на приготвяне
Разрязваме тестото на две части.
Намазваме пестото върху едната част, като оставяме 1 см до краищата отгоре и отдолу ненамазани.
Поръсваме настъргания пармезан върху пестото.
Покриваме с другата половина бутер тесто и притискаме.
Притискаме краищата на тестото отгоре и отдолу с вилица.
Нарязваме тестото на ленти с дебелина 1-1, 5 сантиметра и оформяваме всяка лента във формата на зайче.
Поставяме ги върху тавата покрита с хартия за печене и намазваме с разбит жълтък с прясно мляко.
Печем бутерките в предварително загрята на 190°С фурна за около 20 минути.
Ароматните солени зайчета от бутертесто са готови.
Рецептата е адаптирана от сайта на Таня Донева.