Edin.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Солени зайчета от бутер тесто

Солени зайчета от бутер тесто

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Солени зайчета от бутер тесто
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ароматните солени зайчета от бутертесто за всеки празник Великден или за всяка събота и неделя"

Необходими продукти

  • бутертесто - 400 г
  • песто - 4 с.л.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме тестото на две части.

Намазваме пестото върху едната част, като оставяме 1 см до краищата отгоре и отдолу ненамазани.

Поръсваме настъргания пармезан върху пестото.

Покриваме с другата половина бутер тесто и притискаме.

Притискаме краищата на тестото отгоре и отдолу с вилица.

Нарязваме тестото на ленти с дебелина 1-1, 5 сантиметра и оформяваме всяка лента във формата на зайче.

Поставяме ги върху тавата покрита с хартия за печене и намазваме с разбит жълтък с прясно мляко.

Печем бутерките в предварително загрята на 190°С фурна за около 20 минути.

Ароматните солени зайчета от бутертесто са готови.

Рецептата е адаптирана от сайта на Таня Донева.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: