Начин на приготвяне
Разстелете на плота бутертестото, след което изрежете два блата.
Сложете хартия за печене в тава и прехвърлете вътре блатовете.
Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до златист загар. Изрезките също изпечете.
Загрейте млякото и добавете в него 1 чаша от захарта. Сипете двата пудинга, които предварително сте разтворили в малко студено мляко.
Разбъркайте до сгъстяване на шоколадовия крем. Свалете от огъня и добавете маслото, разбъркайте.
Почистете и нарежете на кубчета обелените ябълки. Сложете ги в касеролка на огъня, добавете останалата половин чаша захар и орехите. Гответе до карамелен загар.
Пристъпете към сглобяването на тортата. В подходящ поднос сложете единия блат.
Сипете върху него шоколадовия крем и поставете втория блат. Внимателно замажете с крем стените на тортата.
Натрошете на ситни трохи бутеризрезките и облепете по външния край тортата.
Сипете отгоре карамелизираните ябълки и поръсете с пудра захар. Приберете в хладилник за няколко часа.
Тортата с бутер тесто и шоколадов крем е готова.