Edin.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Торта с бутер тесто и шоколадов крем

Торта с бутер тесто и шоколадов крем

Торта с бутер тесто и шоколадов крем
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • масло - 100 грама
  • ябълки - 3 - 4 броя
  • бутертесто - 800 грама
  • прясно мляко - 600 мл
  • шоколадов пудинг - 2 пакетчета (по 50 г)
  • орехи
  • кафява захар - 1.5 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете на плота бутертестото, след което изрежете два блата.

Сложете хартия за печене в тава и прехвърлете вътре блатовете.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до златист загар. Изрезките също изпечете.

Загрейте млякото и добавете в него 1 чаша от захарта. Сипете двата пудинга, които предварително сте разтворили в малко студено мляко.

Разбъркайте до сгъстяване на шоколадовия крем. Свалете от огъня и добавете маслото, разбъркайте.

Почистете и нарежете на кубчета обелените ябълки. Сложете ги в касеролка на огъня, добавете останалата половин чаша захар и орехите. Гответе до карамелен загар.

Пристъпете към сглобяването на тортата. В подходящ поднос сложете единия блат.

Сипете върху него шоколадовия крем и поставете втория блат. Внимателно замажете с крем стените на тортата.

Натрошете на ситни трохи бутеризрезките и облепете по външния край тортата.

Сипете отгоре карамелизираните ябълки и поръсете с пудра захар. Приберете в хладилник за няколко часа.

Тортата с бутер тесто и шоколадов крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: