Edin.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Лесен тиквеник с канела и готови кори

Лесен тиквеник с канела и готови кори

Лесен тиквеник с канела и готови кори
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Колкото лесен, толкова и вкусен е този домашен тиквеник"

Необходими продукти

  • тиква - 600 грама
  • кори за баница - 1 пакет, Одрински
  • захар - 200 грама
  • газирана вода - 150 мл
  • орехи - 1 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, настържете я на едро ренде. Добавете към нея канелата, захарта и наситнените орехи.

Вземете една кора за баница и я напръскайте с олио, сложете втора кора отгоре и също я намазнете. След това гребвайте с лъжица от плънката и я разпределете равномерно по цялата повърхност на кората.

Завийте на руло и го сложете в намазнена тава. Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите. Поръсете сглобения тиквеник с олио и сложете в загрята на 190 градуса фурна.

Печете тиквеника до готовност.

Извадете го от фурната и напръскайте с газираната вода. След това го завийте с чиста кърпа, за да омекне и да се задуши.

Лесният тиквеник с канела и готови кори е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: