Начин на приготвяне
В тенджерка смесете рендосаните ябълки и тиква. Добавете към тях кафявата захар, половината масло, канелата и сметаната. Бъркайте на умерен огън 5-10 минути и отстранете от котлона.
Разстелете корите. Вземете две кори и ги намажете с меко масло. Както са една върху друга, сложете по дължина от плънката с ябълките.
Завийте на руло и го сложете в тава, намаслена с олио. Вземете още 2 кори и повторете процедурата. Процедирайте по същия начин до изчерпване на корите и плънката.
Така подредения тиквеник намажете леко с масло. По желание поръсете със захар. Печете в загрята фурна около 20-25 минути, или докато тиквеникът се зачерви.
След като го извадите от фурната, напръскайте го много леко с вода и го завийте с чиста кърпа.