Начин на приготвяне
В тенджера на котлона сложете да се разтопят и смесят подсладителя, кафето и маргарина. Смесете в съд лимоновия сок и растителното мляко, разбъркайте.
В купа смесете другите сухи съставки - сода, какао, брашно, захар, бакпулвер. Добавете млякото към тях, както и сместа с маргарина. Разбъркайте.
Намазнете 2 тави и разпределете сместа в тях. Печете тортените блатове за 35 мин. на 160 градуса.
Смесете продуктите за глазурата, смесете и разтопете на водна баня. Щом се смесят, махнете от котлона и оставете за няколко минути да изстине.
Сглобете шоколадовата торта като намажете блатовете с глазурата и ги поставите един върху друг.
Постната Шоколадова Торта се приготвя много лесно.