Постна Шоколадова Торта

Рая АндоноваРая Андонова
Новак
2411k22
Постна Шоколадова Торта
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Колкото по-шоколадова, толкова по-добре - любима ни е тази тортичка"

Необходими Продукти

  • бакпулвер - 7 г
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • маргарин - 2/3 ч.ч. веган /150 г/
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 4 с.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/4 ч.ч.
  • подсладител - 3 с.л. течен
  • растително мляко - 300 мл
  • глазура
  • маргарин - 2 с.л. веган
  • растително мляко - 3 с.л.
  • шоколад - 2 бр. черен, веган
  • фъстъчено масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона сложете да се разтопят и смесят подсладителя, кафето и маргарина. Смесете в съд лимоновия сок и растителното мляко, разбъркайте.

В купа смесете другите сухи съставки - сода, какао, брашно, захар, бакпулвер. Добавете млякото към тях, както и сместа с маргарина. Разбъркайте.

Намазнете 2 тави и разпределете сместа в тях. Печете тортените блатове за 35 мин. на 160 градуса.

Смесете продуктите за глазурата, смесете и разтопете на водна баня. Щом се смесят, махнете от котлона и оставете за няколко минути да изстине.

Сглобете шоколадовата торта като намажете блатовете с глазурата и ги поставите един върху друг.

Постната Шоколадова Торта се приготвя много лесно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: