Начин на приготвяне
Шоколадова торта с ягоди е ефектна и много вкусна. Това е десерт за гости, който ще ви представи в страхотна светлина.
Всеки би се радвал да опита от тази разкошна торта с ягоди.
Приготвяне на блата :
В купа се смесват брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата бикарбонат.
В друга купа се разбъркват яйцата с телена бъркалка. Към тях се добавят олиото и киселото мляко. Сместа се прибавя към сухите съставки. Разбърква се и се изсипва във форма с размер 22 сантиметра. Блатът за торта се пече на 170 градуса 40 минути или до суха клечка. След пълното изстиване, блатът се разрязва на три.
Приготвяне на крема:
Белият шоколад се разтопява на водна баня. Оставя се настрани да изстине.
Течната сметана се разбива до меки връхчета.
Крема сиренето се смесва с маскарпонето. Разбърква се за кратко. (продуктите трябва да са със стайна температура). Прибавят се бейлис и охладеният шоколад. Кремът за тортата се разбива с миксер. Накрая се добавя и сметаната. Кремът се поставя в пош с кръгъл накрайник.
Върху поднос се поставя единият блат. Върху него се шприцова 1/3 от крема. Нареждат се нарязани ягоди. Следва вторият блат, крем, ягоди и се завършва с третият блат. Останалият крем се шприцова и готовата торта се украсява с ягоди.
Да ви е сладко!