Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Благодарим на Христинка Колева за това шоколадово изкушение - с голямо удоволствие ще си я направим и ние"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 120 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 290 г
  • захар - 350 г
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кафе - 200 мл горещо
  • за крема
  • крема сирене - 200 г
  • маскарпоне - 250 г
  • бял шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл, течна
  • ликьор бейлис - 70 мл
  • ягоди - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадова торта с ягоди е ефектна и много вкусна. Това е десерт за гости, който ще ви представи в страхотна светлина.

Всеки би се радвал да опита от тази разкошна торта с ягоди.

Приготвяне на блата :

В купа се смесват брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата бикарбонат.

В друга купа се разбъркват яйцата с телена бъркалка. Към тях се добавят олиото и киселото мляко. Сместа се прибавя към сухите съставки. Разбърква се и се изсипва във форма с размер 22 сантиметра. Блатът за торта се пече на 170 градуса 40 минути или до суха клечка. След пълното изстиване, блатът се разрязва на три.

Приготвяне на крема:

Белият шоколад се разтопява на водна баня. Оставя се настрани да изстине.

Течната сметана се разбива до меки връхчета.

Крема сиренето се смесва с маскарпонето. Разбърква се за кратко. (продуктите трябва да са със стайна температура). Прибавят се бейлис и охладеният шоколад. Кремът за тортата се разбива с миксер. Накрая се добавя и сметаната. Кремът се поставя в пош с кръгъл накрайник.

Върху поднос се поставя единият блат. Върху него се шприцова 1/3 от крема. Нареждат се нарязани ягоди. Следва вторият блат, крем, ягоди и се завършва с третият блат. Останалият крем се шприцова и готовата торта се украсява с ягоди.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: