Начин на приготвяне
Ако не разполагате с орехово олио, може да си направите такова, като пасирате 50 г фино смлени орехи с обикновено олио.
Загрейте фурната на 180 градуса. От посочените продукти пригответе 2 отделни блата.
Смесете 40 г какао, 100 грама брашно, 1/2 от бакпулвера и 140 грама захар. Отделно разбийте 2 яйца. Добавете към сухата смес 100 мл мляко и 70 мл от олиото, разбъркайте добре и прибавете яйцата. Сипете сместа в добре намаслена и набрашна тава с диаметър 25 см. Печете за 20-тина минути или до готовност. По същия начин изпечете и втория блат.
Охладете върху решетка готовите блатове.
За крема разбийте сметаната до получаване на пухкав сняг. Разтопете маслото с натрошения шоколад. Охладете леко и добавете към разбитата сметана.
С този шоколадов крем слепете двата блата, а отгоре намажете с остатъка. Украсата на шоколадовата торта е по желание.
Ако искате да получите наистина голяма торта, може да я направите с три блата и да увеличите съставките за крема.
Супер вкусната шоколадова торта с блатове е готова.