Начин на приготвяне
Смесете в тенджера прясното мляко, сметаната и 3 с.л. от захарта.
Сложете ги на котлона и оставете сместа да загрее добре, но внимавайте - не трябва да завира.
Смесете единия желатин с вода и го оставете да набъбне.
След това го добавете към млечната смес и я разбъркайте добре.
Разпределете сместа в чаши, които са леко под наклон - сложете ги в хладилника.
Смелете през това време ягодите в блендер с останалата захар.
Изсипете сместа в малка касерола и я сложете на котлона, докато се разтопи захарта.
Махнете я от котлона и сипете в нея второто пакетче желатин, което предварително сте накиснали във вода.
Разбъркайте сместа и я оставете леко да се охлади.
Разпределете я в чашките с вече стегналия бял крем и отново ги върнете в хладилника.
По желание при сервиране поднесете вкусната панакота с листенца свежа мента.
Страхотен десерт - всички вкъщи ще го харесат.
Насладете се на този крем панакота с пресни ягоди.