Начин на приготвяне
Кипнете водата с олиото в тенджерка на котлона.
Свалете от огъня и добавете брашното наведнъж, бъркайки постоянно с дървена лъжица, докато видите, че пареното тесто започне да се отделя от стените на тенджерата.
В получената смес започнете да добавяте яйцата, като правилото е всяко следващото да се чуква, едва когато предишното се е усвоило напълно.
Когато се получи хомогенно тесто може да го прехвърлите в шприц и с негова помощ да шприцовате еклерчета в тава с хартия за печене. Оставяйте разстояние помежду им, тъй като ще удвоят обема си при печенето.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете еклерите до готовност. Не отваряйте фурната, за да не спаднат.
Охладете готовите еклерчета и междувременно пригответе крема за тях.
Кипнете 2/3 от млякото, а в останалото от него разбийте жълтъците с ванилията и брашното. Сипете тази смес постепенно в топлото мляко, като не спирате да бъркате. Варете до сгъстяване на яйчения крем и накрая добавете маслото.
Напълнете еклерите с помощта на шприц.
Мини еклерите с домашен яйчен крем са готови.