Начин на приготвяне
Разбийте хубаво яйцата до тяхното втечняване (не трябва да се образува пухкава пяна).
Сипете към тях сметаната, млякото и захарта, бъркайте до разтопяване на захарните кристалчета. Добавете пасираната тиква.
Останалите 80 грама захар карамелизирайте до златисто и сипете на дъното на правоъгълна форма за кекс (голяма).
Когато карамелът се втвърди, сипете яйчената смес и сложете съда в друг - по-голям с вода, която да стига до половината на формата, в която е кремът.
Загрейте фурната на 130 градуса и печете крем карамела около 2 часа. В края може да увеличите градусите на 140 - така няма да се образуват шупли.
Може да добавяте кубчета лед, ако водата заври.
Изключете фурната и остаевте вътре готовия крем, за да се охлади.
След това го приберете в хладилник, за да изстине напълно.
Обърнете тиквения крем карамел в подходящ поднос и сервирайте.
Уникалният сметанов крем карамел с тиква е готов.
Вижте как да си направите крем карамел без шупли или пробвайте другите ни рецепти за крем карамел.