Начин на приготвяне
Разбийте захарта и яйцата до пухкавост. Сипете прясното мляко и разбъркайте.
Бананите нарежете на дребно, сложете ги в блендер заедно с олиото. Блендирайте до гладка смес. Сипете готовата бананова каша към яйчената.
Брашното пресейте в купа заедно с бакпулвера. Изсипете при другата смес и разбъркайте.
Пригответе си намазнена тава или форма за печене на банановия кекс. Изсипете сместа и печете за 40 мин. на 180 градуса.
Когато ароматният сладкиш е готов, оставете да изстине. Разрежете на две по хоризонтал през средата.
Направете крема за сладкиша, смейсвайки съставкит за него. Разбийте най-добре с миксер. Нанесете част от крема на първия блат. Сложете втория и нанесете остатъка от крема.
Поръсете с пудра захар банановия кекс със сметанов крем. Ако желаете, може да го оставите за известно време в хладилник, за да стегне, а може и да си хапнете веднага.