Начин на приготвяне
Обелете тиквата и я сварете заедно с една от пръчките канела. Щом омекне напълно я отцедете добре от течността и пасирайте до получаване на фино пюре. Оставете да се охлади почти изцяло.
Загрейте прясното мляко с другата пръчка канела. Когато кипне го махнете от огъня и охладете до телесната температура.
Разбийте яйцата и добавете към тях пюрето от тиква. Налейте прясното мляко и кондензираното мляко, отново разбийте.
Опитайте и ако сместа не е много сладка, добавете още малко кондензирано мляко.
Карамелизирайте захарта и разпределете във формичките за карамел. Когато стегне, сипете от тиквената смес, но не стигайте до края.
Сложете формичките в тава със студена вода. Нивото на водата трябва да стига до половината на съдовете.
Загрейте фурната на 135 градуса и печете крем карамела около 2 часа.
Оставете да се охлади в изключената фурна и приберете да стегне в хладилник за още няколко часа.
Крем карамелът с пасирана тиква е много вкусен.