Начин на приготвяне
Измийте тиквата, обелете и я нарежете.
Наредете тиквените парченца и ги поръсете с лъжица захар. Разпределете отгоре резенчета масло и изпечете тиквата в загрята фурна.
Разбийте хубаво яйцата с маскарпонето.
Затоплете млякото със захарта - не е необходимо да кипва.
Сипете топлото мляко на тънка струя към яйцата, като не спирате да разбивате. Ароматизирайте с ванилийката.
Прехвърлете печената тиква в кексова форма и я залейте с млечната смес.
Сложете съда в друг по-голям и налейте вода, която да стига до средата.
Печете крем карамела на водна баня в загрята на 160 градуса фурна до готовност.
Обърнете готовия крем и го поръсете с черешки и крокан.
Уникалният крем карамел с тиква и маскарпоне е готов.