Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Лесен крем карамел с тиква и кардамон

Лесен крем карамел с тиква и кардамон

Лесен крем карамел с тиква и кардамон
Снимка: Анелия Терзиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
46 мин.
Порции
8
"Лесен, ароматен и копринено нежен крем карамел с тиква Опитайте го"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • тиква - 1.5 ч.ч. (печена или сварена)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • кардамон
  • ванилия
  • канела
  • карамфил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе формичките за крем карамел и във всяка една сипете по лъжика захар. Сложете ги в загрята фурна и оставете захарта да карамелизира.

Сипете останалите продукти (яйца, тиква, мляко и ароматни подправки) в блендера и пасирайте до хомогенност.

Гребвайте с черпак и сипвайте върху карамелизираната захар във формчките.

Сложете формите в тава. Кипнете вода и сипете в тавата - трябва да достга до около 2/3 от височината им.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете крем карамела до готовност, като внимавате да не шупне.

Охладете го добре и го приберете в хладилник, за да стегне.

Минете леко с нож по стените на формичките и обърнете в чинийка за сервиране.

Лесният крем карамел с тиква и кардамон е готов.

Вижте как да направите крем карамел без грешка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: