Начин на приготвяне
Пригответе формичките за крем карамел и във всяка една сипете по лъжика захар. Сложете ги в загрята фурна и оставете захарта да карамелизира.
Сипете останалите продукти (яйца, тиква, мляко и ароматни подправки) в блендера и пасирайте до хомогенност.
Гребвайте с черпак и сипвайте върху карамелизираната захар във формчките.
Сложете формите в тава. Кипнете вода и сипете в тавата - трябва да достга до около 2/3 от височината им.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете крем карамела до готовност, като внимавате да не шупне.
Охладете го добре и го приберете в хладилник, за да стегне.
Минете леко с нож по стените на формичките и обърнете в чинийка за сервиране.
Лесният крем карамел с тиква и кардамон е готов.
Вижте как да направите крем карамел без грешка.